torsdag den 22. december 2011

Når finanskrisen bliver din fordel - husk lige rabatten!


Kender du følelsen af tomme lommer? Det er svært at finde den positive side af en finanskrise. Altså, med mindre man er på udkig efter et hus - uden selv at skulle af med et andet. Der er nok af  politiske opfordringer til at få os danskere til at bruge dankortet igen, men vi sparer hellere på krudtet.
Når julegrøden er knap så sød, så bliver vi bange som rotter, og vi sparer på de dyre godter. Det er først og fremmest luksusvarer, biler og forlystelser vi bruger færre penge på, når privatbudgettet skal gøres op. Det kan også mærkes i fyrværkeribranchen, som er afhængige af danskernes trang til at bruge penge på noget, der dybest set er unødvendigt.
Der er endnu ikke tal på, hvor mange raketter, bomberør og batterier, der bliver langet over disken i år, men man skal vist være mere end almindelig optimistisk for at kunne tro på, at omsætningen når samme niveau som tidligere.
I år er der en særlig god grund til at efterspørge rabat hos forhandlerne, så snyd ikke dig selv for procenterne, når du handler krudt. Her skal jeg dog minde dig om, at du ikke skal forvente prisnedslag på familiesortimentet til 349,95 kr. eller et festbatteri til en hundrekroneseddel. Der skal altså lidt mere til. Så køb ind sammen – og få meget mere krudt for pengene.  
Jeg opfordrer gerne til, at vi sparer lidt på champagnen og de røde slagterbøffer, så vi ikke får sort himmel nytårsaften. Og kære forhandlere, vi skal nok finde dankortet frem – men husk så lige at trække rabatten fra!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar