onsdag den 30. november 2011

I morgen skal der vel skydes af - eller hva'?


I morgen lyder startskuddet til årets fyrværkerisalg (ihvertfald nogle steder) - og dermed er det også tilladt for den almindelige forbruger at skyde af.

Spørgsmålet er dog, hvor mange, udover krudtglade drenge mellem 12-18 år, som benytter sig af denne mulighed? Har vi overhovedet brug for denne frihed, eller er det i bund og grund unødvendigt og generende for det store flertal?


Hvis du bare ikke kan vente, så kan du allerede nu begynde at se på krudt her:
Skyts.dk, den 1. december (levering indenfor 10 dage)
Krudttossen.dk, den 1. december
Jem og fix. den 4 december
Thansen, den 9. december
Hundepropper.dk, bestil online fra 1. december
Afac, den 17. december (kan dog variere)



 Se i øvrigt links til forhandlere på http://www.krudtaf.dk/links.html

3 kommentarer:

  1. Godt spørgsmål. Der KAN være flere svar, men selv som inkarneret "krudtoman", der har det ret meget som arne fra jem&fix: http://www.youtube.com/watch?v=SwUMUc3NueM
    Både til nytår og resten af året. Men som det måske også ses af antallet af steder der sælger tidligt, er branchen også ved at besinde sig lidt, hvilket er fint for mig... Og nogle gange skal man se på sine naboer, for at vide hvem man selv er, så her en kort gennemgang af "naboerne".
    Norge: Salg mellem 27-31/12(lokalt kan der væer begrænset salg), der må skydes af mellem 18-02 på selve nytårsaften, raketter + kanonslag forbudt! dog kan batterier have rør på optil 50 mm
    Sverige: Ingen begrænsning i salg og afskydning, knadfyrværkeri forbudt... rørdiameter op til 50 mm, enkeltskuds lidt større...
    Finland: salg 27-31/12, afskydning 18-02 på nytårsaften, små 1 øres kinesere sælges i måtter.
    Tyskland: salg 29-31/12, afskydning fra 31/12 kl 00:00 til 1/1 24:00. knaldfyrværkeri er tilladt, dog kun med sortkrudt, langt det meste er noget fesent noget, uden ret store knald, selvom nogle af tingene ser voldsomme ud...
    Fælles for Dk,De, No og Fin er at raketterne ikke er specielt store.

    Personligt ville det passe mig fint hvis man måske begrænsede salg og afskydning af fyrværkeri til de 2 sidste uger af december + 1. Jan. Men i virkeligheden er det som de fleste bliver trætte af, den megen knaldfyrværkeri der jo sælges illegalt, dette salg kan man alligevel ikke kontrollere. Mit forslag ville måske være at enten se på Holland eller Belgien, der er en del knaldfyrværkeri tilladt, specielt i Belgien, der kan man vist få det meste, spørgsmålet er jo om ikke der ville ske mindre skader hvis man gjorde en del lovligt, og opstillede nogle ordentlige krav til det, og så solgte det mellem jul og nytår...

    Tænk at jeg, der endnu har en del tilbage fra sidste år, skal skrive sådan her, de sidste NOGLE år, har jeg anvendt MINDST hvad en mellemgod vaskemaskine koster på krudt... Og nu vil jeg begrænse slaget...

    SvarSlet
  2. Igen i år må man konstatere at der er fup og fidus firmaer med salg af fyrværkeri på spil. Skyts.dk sælger 4 raketter med en samlet NEM vægt på 360 gr altså 90 gr pr raket jamen det er jo ulovligt hvis det var rigtigt, men selvfølgelig er det jo ikke det de snyder jo bare med NEM vægten. Deres Kulørbomben 77 skuds batteri mener de har en butiks pris på 299,95 og de har "Tilbud" til 199,95 hallo de sælger dem jo til vejl udsalgspris til 99,- i jem fix så igen snyd fra deres side.
    T-Hansen skriver Danmarks billigste Heksehyl men igen må man tale om svindel hvis man regner nøje efter er de da vildt dyre.

    Krudttossen sælger Danmarks billigste bomberør og igen tager de munden for fuld NEJ det gør de ikke. Tjek Filskov Fireworks og se hvad jeg mener, og evt deres Facebook for Heksehyl udregningen.
    Kan da ikke på en eller anden måde komme alle de svindlere i en lukket kasse og sende dem langt væk med deres beskidte forretnings metoder. Nej et godt råd herfra køb hos fyrværkeren de ved hvad de snakker om. Godt nytår til alle.

    SvarSlet
  3. Hej"anonym"

    Mange tak for din kommentar.

    Du har ret i, at 4 raketter aldrig kan opnå en NEM vægt på 360 gram. Den pågældende importør har da også erkendt fejlen og burde selvfølgelig have rettet det!

    Du nævner 77-skuds batteriet som et eksempel på et produkt, der (i anden indpakning) sælges langt billigere et andet sted. Sådanne eksempler findes der masser af, og det er selvfølgelig her, at man som forbruger skal være meget vågen. Jeg mener ikke, at der er noget decideret forkert i det - faktisk er det måske endda bedre, end hvis der var tale om "kartel-virksomhed" hvor importører og forhandlere var enige om faste priser.

    Pudsigt at du lige netop nævner Filskov fireworks - for de holder sig nu heller ikke for gode med høje priser på produkter, der kan findes langt billigere andre steder.

    Jeg vil give dig ret i, at der kan være mange fordele ved at købe fyrværkeri hos en fyrværker, ihvertfald i forhold til korrekt vejledning om krudt, sammensætning osv. Til gengæld er der flere eksempler på, at man også her kommer til at betale en noget højere pris end hvad man kan finde andre steder.

    Hvad er moralen så i alt dette? Nok mest af alt, at vi som forbrugere må leve med en ret stor uigennemsigtighed og være opmærksomme på "de gode tilbud".

    SvarSlet